Om Dräger

“Teknik för livet” är vår ledstjärna och mission. Oavsett var de används — i kliniska installationer, inom industri, gruvdrift eller räddningstjänsten — skyddar, understödjer och räddar Drägers produkter liv.

 

För oss är Teknik för livet mer än bara en affärsidé
(Stefan Dräger, verkställande direktör)

”Teknik för livet” är vår ledstjärna och mission. Oavsett var de används – i kliniska installationer, inom industri, gruvdrift eller räddningstjänsten – skyddar, understödjer och räddar Drägers produkter liv.

Dräger är ett internationellt ledande företag inom medicin- och säkerhetsteknik. Företaget grundades i Lübeck år 1889 och idag har Dräger vuxit till ett världsomspännande DAXnoterat familjeföretag i sin femte generation. Vår långsiktiga framgång bygger på en värdeinriktad företagskultur med fyra centrala styrkor: Nära samarbete med våra kunder, kompetens hos våra medarbetare, kontinuerlig innovation och utomordentlig kvalitet.

Dräger Safety erbjuder kunderna riskförebyggande helhetslösningar med särskilt fokus på personlig säkerhet och skydd av produktionsanläggningar.  Dräger Safety erbjuder bland annat alkohol- och drogtestinstrument, stationära och mobila gasdetekteringssystem, andningsskydd, skyddsutrustning till räddningstjänsten samt professionell dykutrustning.

Det medicinska områdets produktsortiment omfattar arbetsstationer för narkos, respiratorer för intensiv- och hemvård, akuta och mobila respiratorenheter, uppvärmningsbehandlingsutrustning (såsom kuvöser för spädbarn), patientövervakningsutrustning, IT-lösningar och gashanteringssystem.

Dräger har närmare 13 000 anställda världen över och finns i över 190 länder runt om i världen. Koncernen har försäljnings- och serviceorganisationer i över 50 länder. Drägers utvecklings- och produktionsanläggningar är baserade i Tyskland, Storbritannien, Sverige, Sydafrika, USA och Kina

 

 

 

Dräger
Dräger

The company film

Historia

1889

Dräger grundas i Lübeck Tyskland av Johann Heinrich Dräger.

1902

Dräger Anestesi utrustning
Sensation som förhindrar felaktiga narkosdoseringar
och räddar liv.

1904

Andningsutrustning för gruvarbetare och räddningspersonal.

1913

Världsrekord altitud 6 120m för flygplan
Dräger andningsutrustning används.

1931

Dräger andningsutrustning används vid den första resan i stratosfären.

1937
1953

Edmund Hillary och Tenzing Norgay bestiger Mount Everest med Dräger syrgasutrustning.