Alkolås för företag

För Dig som söker alkolås till din fordonsflotta kan vi erbjuda marknadens bästa och säkraste alkolås, Dräger Interlock 7000. Ett alkolås som fungerar i alla klimat, är lätt att använda och godkänt av alla fordonstillverkare. Vi har under våra nära 30 år på marknaden haft konkurrenter som kommit och försvunnit, men ingen av dem har någonsin kommit i närheten av den driftsäkerhet som Dräger alkolås besitter.

Vagnparksavdelning
Vagnparksavdelning
Vagnparksavdelning

Vi kan erbjuda dig som företag flera olika alternativ för hur affären kan se ut. Fordonen kanske finns spridda över landet, är väldigt många till antalet, fördelade över flera fordonsslag, eller ingår i en egen administrativ enhet där man servar och sköter om de egna fordonen. Oavsett behov, kommer vi att kunna lösa hanteringen på ett fungerande sätt.

Vår vagnparksavdelning på KGK Solutions kan erbjuda ramavtal, där pris på alkolås med installation och löpande service är giltig hos alla våra återförsäljare knutna till denna tjänst.  Den uppenbara fördelen är att du som kund alltid kan räkna med att du får rätt pris, oavsett om du hämtar ut 1 eller 1000 alkolås hos den lokala återförsäljaren. Fyll i kontaktformuläret, så hör vi av oss för en förutsättningslös diskussion hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Den svenska fordonsparken
Den svenska fordonsparken
Den svenska fordonsparken

Vi har en väldigt mångfasetterad fordonspark i Sverige, där nya miljöfordon i allt större utsträckning tar över både som tjänstefordon och förmånsbilar. Moderna fordon blir generellt sett mer tekniskt utmanade, och elektrifieringen de senaste åren har accelererat den processen. Som enda alkolåsleverantör i Sverige har vi löpande kontakt och samarbete med alla fordonsimportörerna för att bibehålla vårt tekniska försprång gällande att förstå fordonens uppbyggnad och funktion. Den kunskapen är nyckeln till att kunna integrera alkolåsen på ett sådant sätt att varken användarvänlighet eller säkerhet äventyras – någonsin.

Vårt mantra ”Det Ska Fungera Oavsett” är någonting som vi delar med fordonstillverkarna!

Nya fordonsdirektivet (EU) 2018/858 gällande bl.a. alkolås
Nya fordonsdirektivet (EU) 2018/858 gällande bl.a. alkolås
Nya fordonsdirektivet (EU) 2018/858 gällande bl.a. alkolås

Dräger är redan idag väl förberedda för de kommande fordonskraven gällande alkolås som träder i kraft under 2022. Enkelt beskrivet innebär förändringen att fordonstillverkarna ska tillhandahålla antingen information om hur ett alkolås ska installeras i deras fordon, eller tillhandhålla en dedikerad digital kontakt liknande det diagnosuttag (OBD2) som alla fordon idag är utrustade med. Den digitala kontakten kommer att vara det föredragna alternativet hos de europeiska fordonstillverkarna, och vi står naturligtvis bakom den tekniska utvecklingen och stöder den.

En anpassad version av Interlock 7000 kommer att börja produceras under sommaren 2021, så vi kommer att kunna erbjuda denna inkopplingsmöjlighet när de första fordonen kommer ut på marknaden under hösten 2021. Framtiden är här!

Spårning och larm vid överträdelser
Spårning och larm vid överträdelser
Spårning och larm vid överträdelser

Vi har flera olika lösningar för hur du som fordonsadministratör ska kunna hålla ordning på din vagnpark. Kanske har du redan ett flottstyrningssystem i fordonen, och då har vi redan kontakt med flera av de största aktörerna där integrationslösningar ligger inom nära räckhåll. Kanske vill du bygga ett eget skalbart system från grunden, och avsett om du väljer ett av de system vi tillhandahåller eller väljer ett från en annan leverantör, kan vi hjälpa till med den tekniska lösningen.
Vi har även enklare system baserat på en GSM-modul som skickar larm om överträdelser när något händer i alkolåset som behöver uppmärksammas. Detta system är mer anpassat för en begränsad fordonsflotta, och också enklare att administrera och implementera.

Du är naturligtvis alltid välkommen att ringa oss direkt, antingen någon av våra kunniga experter på produktavdelningen, eller någon på vår säljavdelning för vagnparksaffärer på KGK Solutions.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss? Klicka nedan för att öppna vårt kontaktformulär. Vi återkommer till dig så snart vi kan. Klicka här för att ta del av vår integritetspolicy.

Kontaktformulär